Jeg Skal Lige Forstå

HunDragen Heidi & Pinderup : Disclaimer Kultur! | Jeg Skal Lige Forstå #031

December 15, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 31
Jeg Skal Lige Forstå
HunDragen Heidi & Pinderup : Disclaimer Kultur! | Jeg Skal Lige Forstå #031
Show Notes

Denne uges podcast er med Daniel Holst Pinderup og Heidi Asbjørn Freke aka 'HunDragen' - og handler om de forandringer der sker i disse år omkring køn, feminisme, ligestilling, sexismesager, metoo, incels, cancel culture og behovet for konstant at skulle disclaime alle identitetsmarkører, førend man må give udtryk for selv den mindte holdning. 

Hensigterne for den samfundsomstyrtende wokeisme - ligesom de andre nymodens halvtotalitære ideologier, der ser dagens lys i disse år - er på overfladen at 'ligestille' os uanset hvem vi er. Såkaldt 'equity' eller ligeudfald.

Et ædelt formål - hvis ikke det mindede så meget, om rigtigt dårlige ideer, som vi senest så  i Østblokken i forrige århundrede.

For er sandheden ikke snarere, at jo mere vi fokuserer på alle vores ydre karakteriska - herunder køn, sexualitet, race, farve, vægt, sundhed, socioøkonomi mv. og bringer det front og center i alle samtaler, så kommer alting til at handle om hvordan - og hvorfor - vi er forskellige?

I en verden der samtidig er fedtet godt og grundigt ind i behovet for, at signalere man er "god", "ren" og "på den rigtige side af historien", så er dette fokus dømt til at splitte os allesammen langt mere end samle os!?

De fleste 'normale' mennesker tør ikke sige noget, fordi de sociale konsekvenser ved bare at stille spørgsmål, risikerer at udstille en som "ikke ordentligt og inklusiv" i forhold til familie, relationer, arbejdsplads, chefer, kunder og andre der følger ens liv. Så selv man er uenig i retningen verden tager, så holder man hellere mund og hytter sit eget skind.

Det tør Daniel og Heidi.
Og det er derfor jeg har inviteret dem.

Rigtig god fornøjelse.

----

Podcasten kan også findes på YouTube via http://youtube.thomasfinn.com