Jeg Skal Lige Forstå

Erling Haagensen : Tempelridderne | Jeg Skal Lige Forstå #029

November 17, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 29
Jeg Skal Lige Forstå
Erling Haagensen : Tempelridderne | Jeg Skal Lige Forstå #029
Show Notes

Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er med Erling Haagensen og handler om Tempelridderne. 

En podcast for sunde raske drenge og mænd, der altid har været lidt fascineret af de hvidklædte riddere med det røde kors.

Hvem var de?
Hvor kom de fra?
Hvad ville de? 
Hvilken betydning havde de for skabelsen af de Europæiske samfund?
Hvorfor opløstes de?
Og hvor forsvandt de hen?

Henover en to timers tour de force samtale, udreder Erling de fleste spørgsmål - og tager os henover hans mangeårige arbejde med at sandsynliggøre, at de også var på færde på vores hjemegn.

Nærmere bestemt på Bornholm. 

For på Bornholm står der et par - for Danmark - helt usædvanlige rundkirker - hvoraf den ene i udformning er nær identisk med en Tempelridder rundkirke i Tomar i Portugal. Kirker der er opsat med en nøjagtighed i forhold til hinanden, der krævede mere viden end den almindelige befolkning havde på dette tidspunkt. Er det sandsynligt at begge dele skulle være en tilfældighed?

I samarbejde med Henry Lincoln, forfatteren til 'Holy Blood, Holy Grail' som DaVinci Mysteriet blev bygget på, gik han igang med at afdække hvad der kunne have været på færde.

Og hvorfor vil man fra dansk side ikke undersøge de hulrum - eller kældre - man har målt sig frem til eksisterer i fundamentet, under nogen af disse kirker. Selv ganske simple ikke-invasive indgreb, ville kunne kaste nyt lys over, om der skulle gemme sig spor fra deres gøren og laden. Men der bliver - af uforklarlige grunde - ved med at lyde et 'nej' fra de danske instanser, der skal give tilladelse til den slags. End ikke en datering af materialet i kirkerne, kan der tillades. Dette selvom man hverken ved med sikkerhed hvornår de er rejst - eller hvem der har gjort det.

Over denne to timers samtale, forklarer Erling hvorfor han mener det må dreje sig om Tempelridder Ordenen, der i sin tid lavede geometriske opmålinger - med et formål du kan høre mere om i podcasten. 

Nogle vil mene - herunder undertegnede - at det er på høje tid, at vi får syn for sagen!

Rigtig god fornøjelse.