Jeg Skal Lige Forstå

Tobias Pultz : Identitetspolitik. Køn & Sexualitet | Jeg Skal Lige Forstå #026

October 06, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 26
Jeg Skal Lige Forstå
Tobias Pultz : Identitetspolitik. Køn & Sexualitet | Jeg Skal Lige Forstå #026
Show Notes

Denne uges podcast er med Tobias Pultz og handler om identitetspolitik. 

Og i særdeleshed om alle de nye og altomsiggribende termer, forandringer og ønsker omkring køn og seksualitet - der synes at snige sig ind fra top til bund i alt fra folkeskole til direktionsgang. LBGTQ i daglig tale.

Jeg har inviteret Tobias, fordi han - efter mere end almindelige flirten med den 'woke agenda' i sine yngre år - har sat sig ned og gennemgået litteraturen og forskningen, for at forstå sit daværende eget syns- og standpunkt.  Det havde han - efter eget udsagn - ikke meget held med at finde synderlig opbakning til nogen steder. Andet i den ideologiske verden. 

Derfor gjorde han det, som ethvert sanddrueligt menneske med selvindsigt og -respekt må gøre - 

Han korrigerede sin virkelighedsopfattelse, holdninger og forståelse af sammenhænge.

Disse holdninger og hvad han fandt i litteraturen har min interessere - i særdeleshed fordi de har betydet, at han nu kaldes alt fra homofob, transfob, fascist og det der er værre på de sociale medier, i kommentartråde, i personlige beskeder osv.

En del af dette er selvfølgelig de rabiate ideologiske yderpunkter, hvor ingen kommentar er for lav - men hvad er det for andre mekanismer, der gør at almindelige mennesker ikke tør åbne munden og udtrykke den støtte, som de reelt føler til mennesker som Tobias?

Indsnævrer vores holdningsspektrum sig i disse år, således det bliver illegitimt at have helt normale holdninger der deles af store, hvis ikke største, dele af befolkningen?

I takt med vi fra (oftest velmenende) lærere, professorer, ledere, HA-afdelinger og politikere bedes forandre vores ord, tanker og holdninger for at kunne være en del af det pæne 'diversitets-inklusive-og-ikke-diskriminerende' selskab, så er det måske nok på høje tid, at få undersøgt hvad det helt præcist er at typer som Tobias - der formaster sig til at tale det hele ret imod - både mener og skydes i skoene.

Hvad er det Tobias advokerer for i sine artikler på de større nationale medier - og hvad er det for et skred som han oplever der er sket? 

Og ikke mindst - hvad er hans egen oplevelse af, at være ung homoseksuel mand i 2021?

Rigtig god fornøjelse.