Jeg Skal Lige Forstå

Jonathan Møller Sousa : Israel & Palæstina | Jeg Skal Lige Forstå #025

September 23, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 25
Jeg Skal Lige Forstå
Jonathan Møller Sousa : Israel & Palæstina | Jeg Skal Lige Forstå #025
Show Notes

Denne uges podcast er med Jonatan Møller Sousa og handler om Israel. Og Palæstina.

For har man sagt det ene - så følger jo stort set altid det andet. 🤷

Jeg har inviteret Jonatan i et første forsøg på, at for at forstå Israel og den jødiske kultur bedre, da det igennem flere år har været min fornemmelse, at dækningen af dette nærmest  konsekvent, er fordrejet eller vinklet negativ i mediefladen. 

Er denne fornemmelse sand?
Og hvis ja, hvorfor forholder det sig sådan?

Jonatan der er tidligere næstformand i "Dansk Zionist Forbund" og nuværende daglig leder af "Forum for Dialog om Israel" giver sit besyv og bud på hvad der er virkelighed og hvad der er spunnet - og hvorfor. 

Jonatan har igennem årene deltaget i adskillige debatter og udsendelser om Israel, og er kva sit ophav på pro Israel siden. Men med et sigte om en  kunne have en venlig snak om Israel og Palæstina, for at finde et sted hvor der er fælles grund og mulighed for at se fremad, istedet for tilbage, og finde  løsninger.

Selv da talen falder på et et religiøst og kulturet betinget emne, der ellers kan sætte fut i kasketten på mange, så holdes det kølige, humoristiske og forklarende overblik. 

Det var en samtale og et selskab, som jeg satte virkelig stor pris på, og som jeg håber at kunne fortsætte, med andre ligeså fornuftige og balancerede stemmer. 

Rigtig god fornøjelse!