Jeg Skal Lige Forstå

Kim Novaa : 'Lipstick' Effekten | Jeg Skal Lige Forstå #024

September 13, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 24
Jeg Skal Lige Forstå
Kim Novaa : 'Lipstick' Effekten | Jeg Skal Lige Forstå #024
Show Notes

Denne uges podcast er med Kim Novaa.
Måske bedre kendt som 'Botoxkongen' i folkemunde - og ejer af 'Klinik Inito' på Frederiksberg.

Jeg har inviteret Kim for dels at tale om hans branche, såvel som alle de taboos der stadig er forbundet med, at få gjort noget ved sit udseende ad den vej.

Efter som det 'at se godt ud' fylder noget - ikke alt, men noget -  for de fleste mennesker, så synes det er så underligt at vi i 2021 stadig peger fingre af, og har travlt med at kalde mennesker ud, hvis de gør noget ekstra for deres udseende ad denne vej. Det er som om, det lige i forhold til udseende kun er 'lovligt' hvis det er biodynamisk grøntsagsjuice, udrensning- og afføringskure på eksotiske the-breve og ansigts-yoga at det er ok. Hvad er det der gør, at så snart vi taler om behandlinger med restylane og botox, kirurgi og fedtsugninger så stikker det helt af for mange?

Kim fortæller at han efter selv at have gennemgået en fedtsugning som han viste offentligt frem på radio 24/7 modtog over 3000 hadebeskeder henover de efterfølgende 24 timer, fra ophidsede mennesker der skrev over facebook.

Hvad er det for en skygge, som ligger ubearbejdet hen i vores kollektive kultur og hvad handler den om? Hvad rager det andre mennesker, hvis man synes det bibringer noget positivt til ens tilværelse?

Kim fortæller også om 'Listick effekten', som han har oplevet både efter sidste finanskrise, men nu også igen her efter to omgange nedlukninger. Der sker et boom i tilgangen af kunder og efterspørgslen, fordi det at kunne signalere via sit udseende at man har overskud - eller ikke at være berørt af situationen / virkeligheden - gør at mange netop søger hjælp til dette, gennem det hans branche tilbyder.

Imidertid, så tog podcasten en drejning fra start - ud af adskillige sideveje. Da Kim ikke bare er uhyggeligt god til sig fag - at se hvad der skaber symmetri i et ansigt - men også er et samfundskritisk, reflekterende, intenst, nysgerrigt, omhyggeligt og delende menneske, så faldt snakken naturligt på de sidste 18 måneders nedlukning, og hvad det har gjort både på det personlige og forretningsmæssige plan. Derfra er vi ude af mange sideveje som vacciner, verdens store konspirationer og dagsordener, selværlighed, værdighed i livets sidste tid og det at leve som et storhjertet menneske, der føler et ansvar for sin medmennesker, og især dem der har trukket de korteste strå.

En samtale som jeg satte uhyre stor pris på - især viljen til ærlighed hele vejen igennem, selv omkring emner de fleste nok vil finde let kontroversielle. 

Og jo. For god ordens skyld, da jeg udtrykker mig så det kan misforstås, skulle du nå så langt ind i podcasten. Selvom jeg er skeptisk over meget både før, under og efter månelandingen. Så mener jeg nu, at vi har været en tur forbi deroppe. :)

Rigtig god fornøjelse.