Jeg Skal Lige Forstå

Daniel Holst Pinderup : Gone Woke Fishing | Jeg Skal Lige Forstå #019

May 31, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 19
Jeg Skal Lige Forstå
Daniel Holst Pinderup : Gone Woke Fishing | Jeg Skal Lige Forstå #019
Show Notes

GONE WOKE FISHING! 

Denne uges Podcast er med Daniel Holst Pinderup og handler igen om "ligestilling" - set igennem en linse der kigger på mænds rettigheder - eller manglende rettigheder - og ligestilling.

Daniel er formand for foreningen Ligestillingsdebat og Redaktør hos Manderådet.

Det ser ud som om, for mig, at jo bedre vores samfund er blevet for alle, jo mere synes vi at hyperfokusere på det der er forskelligt... og blæse disse forskelle op og ud af proportioner. Herunder køn. 

For det undrer mig at man - eller nogen - i 2021 - stadig bliver ved med at spille mænd og kvinder ud mod hinanden. Som om køn var den mest meningsfulde markør, at sortere det moderne menneske efter i de skandinaviske lande.

Herunder undrer det mig at vi som samfund, presse og politikere ikke kan blive enige om facts - 'ligeløn' kunne være et eksempel - i en tid hvor hvor det aldrig har været lettere at trække statistisk materiale og få et gennemsigtigt og oplyst syn for sagen. Hvad er årsagen til, at disse giftige emner ikke en gang for alle gennemtrevles af medier og udlægges for befolkningen?

Og så undrer det mig, at nogle grupper bliver ved med at tale mænd og det maskuline ned - hvad handler det om og hvorfor gør man det? 

Og er det dét der er på spil, når moderne kvinder beklager sig over "hvor alle de rigtige mænd er henne"?

Jeg forsøger som vanligt at forstå hvad det er der er på spil, i optrevlingen af Daniels synspunkter og holdninger.

Det er en lang samtale som jeg satte stor pris på - hvor vi kommer ind på ligestilling, ligeløn, skolesystem der er indrettet til piger, identitetspolitik, racisme og "racisme", privilegier og "privilegieblindhed", biomagt, ubevidst bias, lige muligheder vs. lige udfald, "Woke politik" der sniges ind ad bagdøren på uddannelsesinstitutioner og virksomheder, ligestillings-paradokset, ansættelseskvoter, biologi vs. socialisering, 4. bølge feminisme (eller "feminisme"...), listepikke, mangfoldighed, Village People... og en lille bitte smule Trump! 

Så der er alt godt fra havet. Endnu en solid omgang ind i mørket, om alt det vi ikke må tale højt om.

Rigtig god fornøjelse.