Jeg Skal Lige Forstå

Claus Fonnesbech : Frimurer. Ritualer, Symboler & Hemmeligheder | Jeg Skal Lige Forstå #017

April 14, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 17
Jeg Skal Lige Forstå
Claus Fonnesbech : Frimurer. Ritualer, Symboler & Hemmeligheder | Jeg Skal Lige Forstå #017
Show Notes

Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er med Claus Fonnesbech. 
PR Chef i det private erhvervsliv & 9. Grads Frimurer i Den Danske Frimurer Orden.

"Den Danske Frimurerorden er en orden, hvor mænd af forskellige sociale klasser, erhverv og aldre mødes for at arbejde på deres personlige udvikling og indgå i et socialt fællesskab på en værdig måde for der igennem at være med til at styrke bevarelsen af vores gamle kulturarv."

Sådan beskriver Ordenen delvist sig selv på sin hjemmeside. 

Det lyder jo godt, så jeg har inviteret Claus Fonnesbech i podcasten for at tage en første samtale med ham om Frimureriet, og hvilket relevans dette - om nogen - kunne have for moderne mænd i den vestlige verden.

Hvad er det for noget - og hvad laver mænd i meget pænt tøj og høj hat når dørene lukkes. Hvad er der at finde? Hvem er det for? Og hvorfor bruge tid på den slags, i en verden der fyldt af alskens underholdning, der kan imødekomme stort set alle sanser og behov - fra morgen til aften - igennem en computerskærm?

Som et naturligt søgende og åndeligt interesseret menneske, har frimureriet har haft min personlige interesse siden 2006 - og jeg var allerede i 2009 med ude og se Frimurerenes Logebygning på Blegdamsvej, for at se om det var noget for mig. 

Jeg søgte dengang i øst og i vest - men var ikke et sted i mit liv hvor jeg kunne forlige mig med Kristendommen, kjole og hvidt, symboler, ritualer osv.

Men selv mænd har jo lov at blive klogere. 

Flere moderne mænd søger faste holdepunkter i en hurtigt skiftende og foranderlig verden. Længslen efter fælleskab, sammenhold og udvikling i gruppe,  er ledt til at begrebet 'mandegrupper' er blevet opfundet... eller genopfundet!?

For med over 300 år på bagen, og i vid udstrækning som et system designet af, og lavet til, mænd - er Frimureriet så, måske,  delvist at betragte som den vestlige verdens originale mandegruppe? 

Gemmer det sig med andre ord - lige nedenunder næsen på den moderne mand - det system, form eller struktur som han længes efter og har behov for, der kan bistå med det nødvendige fælleskab med henblik på at bevæge sig mere hel, psykologisk sammenhængende og opfyldt igennem tilværelsen?

* Og for god ordens skyld. Podcasten er lavet med accept fra Den Danske Frimurer Orden, hvorfor ingen løfter bliver brudt - eller “hemmeligheder” fortalt - i de to timers tid den varer. Der har imidlertid ikke været andre indover andet end undertegnede, der skulle have interesse i at lave den. Som vanligt ønsker jeg  blot at forstå mere af verden, og dele hvad jeg finder med jer andre. Frimurere eller ej! 

Rigtig god fornøjelse!