Jeg Skal Lige Forstå

Kåre Fog : Kønsdebat. Fra Wuzz til Massemorder | 'Jeg skal lige forstå' Podcast #014

March 12, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 14
Jeg Skal Lige Forstå
Kåre Fog : Kønsdebat. Fra Wuzz til Massemorder | 'Jeg skal lige forstå' Podcast #014
Show Notes

'Jeg skal lige forstå' - Kåre Fog
Biolog, Forsker, Forfatter og Kønsdebattør.

Podcasten handler om mænd, kvinder og de evige forsøg på at redefinere kønsrollerne. Herunder især de negative sideeffekter ved de sidste 40-50 års feminisering af både samfund og det maskuline.

Kåre er inviteret fordi han tilsyneladende er en af de eneste biologer - eller begavede mennesker med naturfaglig baggrund - der tør tage bladet fra munden og tale tydeligt om kønnene og forskellene på disse.

Samtidig er hans egen historie - som en der har gennemlevet hele denne periode, og forsøgt at leve op til de fremsatte idealer - altså være den søde, flinke, empatiske, følsomme, grønne, veganske, langhårede og strikkende(!) mand - en interessant lektie for os mænd der er gået efter - og for dem der er på vej.

Som han selv siger - det er for sent for mig, men min bevæggrund er at sikre ingen begår de samme fejl som jeg gjorde!

Kåre har skrevet 4 bøger om mænd og kønsroller med afsæt i biologien som direkte aflægger af, at han begyndte at få på fornemmelsen, at den kollektive historie vi fortæller til mænd leder dem på vildspor, såfremt de ønsker sig kontakt og tiltrækning fra det modsatte køn.

Da det begyndte at dæmre for ham, at noget var galt læste han 50.000 siders videnskabelig forskning og knap 10.000 siders selvhjælps og skønlitteratur om emnet, hvorefter han tillod sig at konkludere - 'nu ved jeg noget om det her'.

Men intet dansk forlag ville udgive bogen. For hvad den videnskabelige data viste - og stadig viser - matchede ikke med vores narrativ om den at den søde mand, med de pæne rigtige holdninger, der giver plads, afventer, forstår og helt undertrykker sig selv og sin natur - altså det der er ledt til hele generationer af drengemænd - ikke ender op med Kvinden, Kongeriget og en Slagtet Drage.

Tværtimod. Han ender op alene. Uden børn. Uden sex. Og i vid udstrækning, uden penge.

Ok. Så den bedste naturvidenskabelige forskning der findes på kønsområdet, er for farlig til, at man vil udgive den?

Fint nok. Så må vi jo selv grave os frem til den.

Podcasten kan sikkert vække til en del debat, da den virkelige virkelighed altid er ubehagelig at blive konfronteret med, så jeg ansporer som vanligt til, at man holder sig på egen banehalvdel og holder sig til emnet istedet for manden.

Og hvis man vil gå løs på nogen, så gå efter mig - for Kåre har ALT for mange facts på plads, til at du kan tage ham ned, uanset.

Rigtig god fornøjelse.

------

Bøger og dokumentarer nævnt i podcasten -

Arpi & Wyndhamn: Genusdoktrinen:
http://kønsdebat.dk/blog/?p=274

Pluckrose & Lindsay: Cynical Theories:
http://kønsdebat.dk/blog/?p=318

Harald Eias film om Likestillingsparadokset:
http://vimeo.com/19707588

Bøger om køn udgivet af Kåre Fog:
http://mysis.dk

Kønsdebat -
https://www.facebook.com/koensdebat
http://kønsdebat.dk/blog/

Harville Hendrix: Getting the Love You Want ('Imago Therapy')
https://www.amazon.com/Getting-Love-You-Want-Couples/dp/1250310539/