Jeg Skal Lige Forstå

Jens Olaf Pepke Pedersen : Klimarealisme | 'Jeg skal lige forstå' Podcast #011

February 13, 2021 Thomas Finn Season 1 Episode 11
Jeg Skal Lige Forstå
Jens Olaf Pepke Pedersen : Klimarealisme | 'Jeg skal lige forstå' Podcast #011
Show Notes

'Jeg skal lige forstå' - Jens Olaf Pepke Pedersen.
Seniorforsker, DTU Space (Institut for Rumforskning og Rumteknologi) & Skribent på Weekendavisen

En samtale med omdrejningspunkt om klimaet.
Vi lever i en tid, hvor den offentlige samtale og fokus tiltagende centreres om klimaet. 
Vi hører dagligt i medier om Klimakrisen. Om klimabevægelser, klimaprodukter, klimaangst, klimacoaching, klimavirksomheder og klimabenægtere.

Hvad er det med det her CO2, atomkraft, grøn omstilling, elbiler, vindmøller, solfangere, atomkraft, vejrfænomener, ispoler, havstigninger, skovbrande og temperaturstigninger.

Og hvorfor er det, man ofte sidder med en fornemmelse af, at der nedenunder er nogen der vil noget med en. Have en til at mene, synes eller tro på det samme - eller have en til at købe. Eller købe ind i? Er det bare det skred vi oplever, at nogle grupper af journalister, har skiftet ham og blevet til aktivister eller er der andre kendte - og altså ikke konspiratoriske - dagsordener på programmet, som vi ikke så tydeligt oplyses om?

Til at svare mine mange spørgsmål har jeg inviteret seniorforsker Jens Olaf Pepke Pedersen i podcasten, for at skære det i skiver for mig og dig. Da han har brugt de sidste 30 år at sit liv, på at sætte sig ind og danne sig en mening om netop klimaet, tænkte jeg hans svar var mere værdifulde - eller fyldestgørende - end de fleste af os.

Døm selv.

God fornøjelse.

---

Kontakt til Jens Olaf Pepke Pedersen.
https://www.dtu.dk/service/telefonbog/person?id=38289&tab=7