Jeg Skal Lige Forstå

Jens Olaf Pepke Pedersen - En Kur Mod Klimaangst? | Jeg Skal Lige Forstå #038

August 28, 2022 Thomas Finn Season 1 Episode 38
Jeg Skal Lige Forstå
Jens Olaf Pepke Pedersen - En Kur Mod Klimaangst? | Jeg Skal Lige Forstå #038
Show Notes

Denne uges podcast er med Jens Olaf Pepke Pedersen og handler endnu engang om klimaet. 

Realiteten, spørgsmålene, fremgangsmåden, angsten, ideologien, indoktrineringen - og den allestedsnærværende komplette mangel på spørgsmål og udfordring af det glade budskab, fra det etablerede medielandskab.

Et billede der, for mig, siger mere end tusinde ord, på netop hvilket altoverskyggende narrativ vi er pakket ind i, kunne man finde på forsommerens Folkemøde på Bornholm - på et tidspunkt hvor alting i sol, måne og stjerner pegede på en nær forestående økonomisk krise, samt risiko for både energi- og fødevaremangel, der ville berøre alle danskere. Af alle emner man kunne have valgt at tale ind i, der dukker selveste Nationalbanken op med hele to oplæg - og ja, du gættede korrekt. Begge handlede om 'klima'... det er immervæk lidt svært at forstå, hvorend man gerne vil. 

Vi har med andre ord fået klima, grøn omstilling, CO2 neutralitet, kompensering, solceller, vindmøller, batterier, hjemmearbejdspladser og grøntsagsbøffer installeret på nethinden, som det eneste saliggørende der skal løses. For "FN rapporten siger..." og så videre. 

Hvis man tilhører en bestemt demografi i samfundet, så kan man ikke være et godt menneske længere, uden at tage alle disse spørgsmål fulde vægt på sig. Men er det sundt. Og er det sandt?

Og er dette et udslag af, at vi - nu fra barnsben i børnehaven og frem gennem indskoling, udskoling, gymnasie og universitet - bombarderes nonstop, som var vi indruleret i en sekt af De Sidste Dages Hellige, der prædiker katastrofescenarier om Jordens Undergang 24/7/365 fra morgen til aften. 
Eller hvad er det der er på spil? 

En trenighed af interessere mellem poltikere, erhvervliv og forskere der ikke kan få funding uden at købe præmissen? Eller en måde at holde den økonomiske gældsbaserede model flydende? 

Jeg forsøger endnu engang med en klimarealistisk tilgang - udfra præmissen og anerkendelsen af, at noget i klimaet forandrer sig - at gøre mig forhåbning om at forstå det hele lidt bedre, når jeg bliver præsenteret for  vinkler og anskuelser jeg ikke ser så ofte.

Nede i tempo og på helt almindeligt dansk, gør Jens Olaf et forsøg med balanceret kritisk røst og fakta, at skille det hele lidt ad og sætte klimaudfordringerne i relief til resten af nationens og verdens udfordringer. Så selv jeg kan forstå det. 

I håbet om at dette kan være medvirkende til, at sænke din klimaangst en smule. 

God fornøjelse.