Jeg Skal Lige Forstå

Vibeke Molise Rigmor Nibe - Den Danske Sang er en... | Jeg Skal Lige Forstå #037

June 07, 2022 Thomas Finn Season 1 Episode 37
Jeg Skal Lige Forstå
Vibeke Molise Rigmor Nibe - Den Danske Sang er en... | Jeg Skal Lige Forstå #037
Show Notes

Denne uges podcast er med Vibeke Molise Rigmor Nibe

Jeg har inviteret Vibeke fordi hun for ganske nyligt er blevet valgt som spidskandidat for Nye Borgerlige i Københavns Omegns Storkreds, der gør hun ved næste valg kan stemmes ind i Folketinget.

Jeg ønskede at tale med Vibeke INDEN hun måtte ende derinde - fordi det interesserer mig lidt hvad det er der bevæger et menneske  til, at tage skridt ud på den politiske kampplads. 

Jeg kendte ikke Vibeke før samtalen, men udefra lignede hun en smuk dansk kvinde med ben i næsen og rigeligt af nysgerrighed og interesser til, at kunne tiltrække hvad hun ville ind i sit liv, og bare nyde en dejlig tilbagelænet tilværelse med alt det bedste den vestlige verden har at tilbyde.

Så hvad er det hun oplever der er så bydende nødvendigt at adressere, at hun vælger at tage dette skridt? Og hvad tænker hun om at gøre det, velvidende at det på mange måder er øretævernes holdeplads, tilmed i en tid med ringe tillid til politikker typer - og hvor især dele af pressen fortsat forsøger at positionere det parti hun stiller op for "det yderste højre", "højre ekstreme" og for et "protestparti"? 

Jeg synes også det er interessant at tale med hende, fordi hendes vej ind til hendes kandidatur, har været anderledes end den gængse nu om dage, hvor man først melder sig ind i et ungdomsparti, arbejder sig op igennem rækkerne samtidig med man tager en politiker-agtig uddannelse, i håbet om man kan blive en slags professionel politikker der aldrig har været ude i den verden, som man ønsker at influere og regulere.

Og hvad tænker hun om det, der har været gentagent spørgsmål i mit baghoved - min oplever sat sammenbruddet i kompentence- og merit hierakiet i dem der vælges for nuværende? Hvordan er vi nået til et sted, hvor det eneste reelle parameter for at blive valgt er "kan du blive populær".

Samtalen ender på en måde med, at være en slags øjebliksbilledet af en anderledes folketingskandidat anno 2022 -  som jeg samtidig tror vil tegne et meget anderledes og positivt 'nede på jorden' billede, end det de fleste har, af kandidater for hendes parti.

Vi kommer omkring det at være borgerlig, men ikke skilte med det for at ødelægge stemningen, kunst, ballet, klassisk musik, flygtninge, krænkelseskultur, borger vs. individ, covid perioden og dens mystiske håndtering, historien om 'Den Barmhjertige Samaritan' og en overset pointe - altsammen pakket ind i en personlig beretning der går fra barndommen i Horsens, til at voksen kvinde (med al sandsynlighed) på vej ind på Christiansborg. 

Det var min store fornøjelse at tale med Vibeke, og ønsker hende alt held og lykke med både at blive valgt ind, og skabe den forandring hun oplever der er brug for.

Rigtig god fornøjelse.