Jeg Skal Lige Forstå

Marianne Stidsen : Køn & Identitet | Jeg Skal Lige Forstå #035

April 25, 2022 Thomas Finn Season 1 Episode 35
Jeg Skal Lige Forstå
Marianne Stidsen : Køn & Identitet | Jeg Skal Lige Forstå #035
Show Notes

Denne uges 'Jeg skal lige forstå podcast' er med Dr. Phil. og tidligere lektor Marianne Stidsen - og udgør ret beset essensen af hvad podcastens sigte er.  

At forsøge at identificere og forstå tidens modkultur. 

Tidens 'Punk'. 

I sikker forvisning om, at der i en afhægtet tidsalder fyldt af nihilisme, hedonisme, totalitarisme, islamisme, socialisme, neo-marxisme, neo-liberalisme osv. er stor værdi og sandhed - for os allesammen - at finde her. Morgendagens reelle progressive tanker. 

Det er samtale med omdrejningspunkt om Mariannes personlige holdninger til de kræfter og dagsordner, der ønsker et opgør med - og omvæltning af - vores forståelse af køn, biologi og identitet. 

Og et bud på hvad hensigten med dette er, samt hvilket tankegods man bygger på. 

Hvor dybt stikker det - og hvad er det for mekanismer man bruger som kile og løftestang, der hugges ned imellem os alle sammen for at indfri sine ideologiske drømme om utopia? Og findes der en kobling til tidens åndelige dødsgreb - den politiske korrekthed. 

Marianne har om nogen mærket konsekvensen af, at vores intellektuelle spilleplade er blevet markant mindre over de sidste par år, i takt med kulturkampen har taget til.

I forlængelse af udgivelsen af hendes seneste yderst relevante og spændende bog "Køn og identitet - et spadestik dybere" blev hun forsøgt udstillet som have plagieret og afskrevet dele af bogen - både i dagspressen samt på hendes daværende arbejdsplads, Københavns Universitet. 

Et regulært forsøg på, hvad vi i gamle dage ville kalde karaktermord.
Udstillet, udskammet og fordømt for at afsøge, hvad hun mener er sandt.

Dette er ikke morgendagens demokratiske samfund værdigt, hvorfor jeg har inviteret Marianne forbi, så vi allesammen i fred og ro - og med rigeligt tid - kan få en fornemmelse af hendes tanker, i forsøget på bedre at forstå det, som vi gennem den mediefabrikerede virkelighed, bedes om af afstå fra overhovedet at skæve til.

Rigtig god fornøjelse.