Jeg Skal Lige Forstå

Marcus Dib Jensen : The Offensive Tranny | Jeg Skal Lige Forstå #034

March 20, 2022 Thomas Finn Season 1 Episode 34
Jeg Skal Lige Forstå
Marcus Dib Jensen : The Offensive Tranny | Jeg Skal Lige Forstå #034
Show Notes

Denne uges podcast er med Marcus Dib Jensen - også kendt under synonym 'The Offensive Tranny' på YouTube og Instagram - og handler om transseksualitet og kønsdysfori.

Marcus deler i pocassten sin egen personlige oplevelse - opdagelsen og erkendelsen af han led af kønsdysfori og hvordan han gennemlevede det gentagne loop af forvirring og afklaring og behandling i vejen hjem til sig selv. Han deler herunder også sine tanker omkring de mange forskellige dagsordener, vores tid gennemlever hvor 'køn' er blevet et fænomen der fylder forsider, direktionsgange og måden hvorpå man tituleres på klinikken han frekventerer. 

Fordi så få lider af kønsdysfori - Marcus siger 0,01% - så er det de færreste af os, der har brugt den store tid på at forstå hvad det handler om. Det problematiserer og forplumrer den kollektive debat er min tese. 

Jeg gør derfor her et forsøg på, at forstå og nuancere en side vi sjældent hører,  der samtidig er backet op af personlig indsigt og oplevelse. 

I vores dage, hvor 'køn' bruges som politisk løftestang - og hvor det for nogle virker som napalm på en lighter, hvis man siger noget "forkert" - vil jeg også opfordre til - når man ser eller hører den - at trække vejret en ekstra gang, hvis man synes jeg eller Marcus får udtrykt ord, begreber og så videre "rigtigt", i forhold til din ideologiske linse. Og - måske - istedet overveje, om din observans og accept måske sidder lidt stramt fast på brillen.

Og. Som sagt i introen. Eftersom nok vildfarne sjæle der har skrevet både trusler om vold og død til Marcus - skulle du sidde og brænde inde med den lyst, så skriv til mig istedet - thomas@thomasfinn.com 

Det var min kæmpe store fornøjelse at dele Marcus charmerende selskab, ærlighed og mod i de godt to timer vi talte - og jeg håber både jeg får lejlighed til det igen, samt at vi allesammen får meget mere at høre fra ham i det rationelle, videnskabelige og psykologiske hjørne af denne debat fremover.

Rigtig god fornøjelse!