Jeg Skal Lige Forstå

Benjamin Lamberth : Tabernes Atlantis | Jeg Skal Lige Forstå #033

February 08, 2022 Thomas Finn Season 1 Episode 33
Jeg Skal Lige Forstå
Benjamin Lamberth : Tabernes Atlantis | Jeg Skal Lige Forstå #033
Show Notes

Denne uges podcast er med forfatter Benjamin Lamberth og drejer rundt om hans seneste bog "Tabernes Atlantis" - en højaktuel roman om den moderne mands krise. 

Samtalen drejer henover processen med at skrive en bog. 
Hvor kommer inspiration og historien fra? 
Kræver det noget særligt på det personlige plan?
Hvordan strukturerer og indretter man sig, så der er fremdrift? 
hvordan undgår man at give op, i et projekt der kræver hårdt arbejde, og som efterfølgende oveni er et nåleøje at blive udgivet?

Inden vi - naturligvis - kommer ind over tidens identitetspolitiske tendenser der risikerer at undergrave både den gode historie, med dens krav om repræsentation om køn, kulør, sexualitet mv. i karakterbesætningen, såvel som den den overmåde fokusering på - uanset kvalitet - at bringe minoritetsforfattere af enhver gruppe frem forrest i køen. Og hvordan dette - på trods af de gode hensigter - påvirker "kvalitetshierakiet" af det udgivne.

Det var en stor fornøjelse at have Benjamin forbi, og jeg vil samtidig tillade mig at anbefale romanen "Tabernes Atlantis", til enhver der ønsker sig indsigt i de underliggende problematikker i mænds tilværelse anno 2022.

Rigtig god fornøjelse. 

----

"Jeg læste 'Tabernes Atlantis' i ét stræk. Det er en vild og vigtig roman. Der er en indsigt og en smerte i 'historien under historien', som taler til noget dybt ind i mange mænd i det 21. århundrede."
- Tomas Friis. Mandeterapeut